basenliekeafrika.reismee.nl

Vertrek naar Afrika

Gisteren zijn we de halve dag bezig geweest met het pakken van onze spullen. Het was nogal moeilijk om te bepalen wat je precies mee moet nemen. Omdat Namibië en Botswana op het zuidelijk halfrond liggen is het daar nu winter. De temperaturen waar we mee te maken krijgen zijn niet te vergelijken met een “Hollandse” winter, maar verschillen heel erg per gebied, uiteenlopend van 35 graden overdag tot onder het vriespunt ’s nachts. Dus niet alleen korte broeken, maar ook dikke vesten en thermo-ondergoed mee. Na lang nadenken, regelmatig tassen wegen, weer een aantal spullen eruit halen en vervolgens een uur later weer net zo hard terug te stoppen, waren we dan zover.

Nadat Gerard en Linda ons op Schiphol hadden afgezet, kon het avontuur gaan beginnen. Letterlijk meteen al, want al bij het geld wisselen liepen we tegen de eerste uitdaging aan. We hadden contant geld (van de bruiloft J) bij ons om te wisselen naar Namibische Dollars en Botswaanse Pula’s. Blijkt dat deze niet in Europa verhandeld mogen worden. Daar sta je dan met je euro’s. En daar zitten we nu dus nog steeds mee. Nu maar hopen dat we deze in Namibië kunnen omwisselen…

We zijn nu namelijk nog niet op onze eindbestemming, maar zitten - inmiddels een dag later - op het vliegveld in Johannesburg te wachten op onze volgende vlucht, onder het genot van een milkshake en een muffin. Nog maar een klein stukje vliegen naar Windhoek!

Reacties

Reacties

Dimitri

Hoi Bas en Lieke,

Ik weet nu al dat ik ga genieten van de reisverhalen tijdens mijn vakantie...
Heel veel plezier en die gasten in Afrika willen vast die euro's ook wel hebben.... of niet?

Groetjes
Dimitri

Jacqueline en Raymond

Euro is ijzersterk en zal in Namibie ook niet anders worden beoordeeld. Toch?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!